top of page

Д-р Милена Генчева

medicle plus (1).jpg

Д-р Милена Генчева е специалист дерматолог във Варна с над 20 години опит. Извършва диагностика и съвременно лечение на всички видове кожни и венерически заболявания. Има изявени професионални интереси и опит в областта на естетичната дерматология. Автор и съавтор е на 10 публикации и постерни презентации на различни международни и национални форуми.

 

ОБРАЗОВАНИЕ 


Завършва Медицински университет Плевен през 1998 г. Своята специалност Дерматология и венерология придобива през 2003 г.


КВАЛИФИКАЦИИ

  • 2001 г. - Курсове за Химичен пилинг, MD Forte USA, Терапевтичен химичен пилинг, ISIS Lab. France;

  • 2008 г. - Теоретично и практическо обучение за поставяне на дермални филъри и мезотерапия;

  • 2008 г. - Практически курс лазерни системи Fotona Nd: YAG и Er: YAG;

  • 2009 г. и 2010 г. - „Botulinum toxin in aestethic medicine”, практическо приложение;

  • 2011 г. - FILORGA техника за поставяне на инжекционни филъри и мезотерапия;

  • Участие в многобройни национални и международни конгреси и семинари по специалността (Чехия, Холандия, Испания, Австрия).

 

БИОГРАФИЯ

 

​От 2007 г. до 2011 г. д-р Генчева работи като лекар ординатор към Клиниката по Дерматология и Венерология на МБАЛ Св. Анна Варна. От 2007 г. - 2016 е асистент към Катедра Дерматология и Венерология на Медицински университет Варна. От 2011 г. до момента д-р Генчева работи в кабинета по кожни и венерически болести на МЦ Света Анна Варна. Член е на Български Лекарски Съюз и Българско дерматологично дружество. Владее английски език.

bottom of page