top of page

Лифтинг на кожата с  ХАЙФУ (HIFU)

При нас, в медицински център „Медикал плюс“, може да се възползвате от революционния по рода си „HIFU” (хай-фу) неоперативен SMAS-лифтинг на зони като овал налицето, неоперативна блефаропластика (стягане на клепача и веждата), неоперативен лифтинг на шията и двойната брадичка, неоперативна абдоминопластика (стягане на корема), неоперативна брахиопластика (стягане на мишници) и неоперативна глутеопластика (стягане на седалище). Всичко това вече може да се постигне без скалпел чрез използването на единствения по рода си „HIFU” (high intensity focused ultrasound) апарат. Към момента единствено те могат да постигнат неоперативни SMAS-лифтинг техники.
Дълбикият „HIFU” неоперативен SMAS-лифтинг може да се определи като истинска революция в козметичната медицина. За създаването му са работили много учени в продължение на дълги години.

В действителност, топлинната енергия за подобни цели отдавна се ползва в медицината с прилагането на медицинските лазери и IPL апарати. Според принципа на селективната фототермолиза и фракционната фототермолиза, лазерният и IPL методи действат единствено върху повърхностния и средния слой на кожата, като само там отстранява нейните дефекти.
Благодарение на свръхмодерната „HIFU” технология, за първи път е постигната възможност неоперативно да се достигне до дълбокия слой на кожата, което позволява да се трeтира най-важнатаза лифтинг ефекта SMAS – „повърхностната мускулно-апоневрозна система”.
Преди иновацията наречена „HIFU”,достигането на SMAS беше възможно само при хирургична резекция.

Основният принцип на „HIFU” (high intensity focused ultrasound) технологията е възможността високо интензивните ултразвукови вълни да бъдат прецизно фокусирани и концентрирани точно в зоната на лечение. Така се предизвиква интензивно производство на топлинна енергия в третираната зона (до 65°С) което води до образуване на точки на коагулация.

Повърхностната мускулно-апоневрозна система (SMAS) има двуслойна структура състояща се от повърхностна фасция (изградена от колаген и еластични влакна), и слой от лицеви мускули. Заедно тези два слоя образуват „армиращата решетка” която подържа кожата опъната и млада. От една страна тази система е свързана с горните слоеве на меките тъкани (кожата и подкожната мазнина), а друга чрез съединителнотъканните си връзки с костите на лицевия скелет.
В резултат на това колагеновите влакна се свиват и скъсяват а SMAS (повърхностна мускулно-апоневрозна система) намалява обема си което води до незабавен лифтинг ефект. Останалите слоеве на кожата остават непокътнати и без риск за изгаряния.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХАЙФУ ЛИФТИНГЪТ?


Хайфу лифтинг е наименованието на иновативен неоперативен лифтинг, които въздейства на всички нива на кожата. Чрез медицинския апарат за хайфу лифтинг ефективно се третират повърхностните и дълбоки слоеве на кожата, чак до повърхностната мускулна апоневротична система (SMAS - слоят покриващ мускулите), с трислоен ефект на повдигане.
 
Хайфу лифтингът е процедура, която въздейства чрез нагряване и по този начин стимулира, съществуващите колагенови влакна, което ги кара да се сгъстяват и скъсяват, което води до резултат на дългосрочно стягане и повдигане. Хайфу лифтингът е най-предпочитаната неинвазивна медицинска терапия, която позволява дълбоко проникване на енергия. Чрез специализираните накрайници достигаме до дълбочини от 1,5 мм, 3 мм и 4,5 мм, за лицето и 6мм, 9мм и 13 мм за тялото.
 
Благодарение на количеството енергия, която хайфу апаратът излъчва, ефективно се прилага и за премахване на мазнините на лицето и тялото, докато стяга областта. Това е много ефективно за лифтинг в долна част на лицето, двойна брадичка, стягане на шията и особено за намаляване на мазнините около ъгъла на устата. В зоните на тялото тази терапия е отлична за прилагане на всички места, където кожата е отпусната и има излишни мазнини.
 


КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ПРИ ХАЙФУ ЛИФТИНГ?


Основният метод на хайфу лифтинга се състои в концентрирано изпращане на високоинтензивни ултразвукови импулси (HIFU), които генерират голямо количество топлина. Селективното загряване стимулира тялото ни да произвежда собствен колаген. Чрез хайфу лифтинга се задействат регенеративните способности на тялото ни, за да може по един деликатен начин постепенно да се възстанови паметта на кожата и подлежащите тъкани, което е последвано от нови и здрави колагенови влакна на третираните места.
 
По време на консултацията, естетичният дерматолог определя параметрите и дълбочината на която ще се работи. Това зависи от индивидуалните ви нужди. Хайфу лифтингът дава възможност да влияяем не само върху повърхностния слой на кожата, а да достигнем до най-голяма дълбочина, за топене на мазнини и реорганизиране на структурите на кожата. В една терапия можем да се справим с няколко проблема – отпусната кожа, фини бръчки, излишни мазнини, загуба на еластичност и преждевременно страеене. За максимален комфорт се поставя упойка под формата на крем.
 
По време на хайфу лифтинг процедурата повърхността на кожата е пощадена, което означава, че не се налага да си оставате у дома за възстановяване.
 


КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ХАЙФУ ЛИФТИНГА?


Революционният метод за стягане на кожата и оформяне на тялото – хайфу лифтинг, разполага с множество предимства пред традиционните и немедицински апаратури. Хайфу лифтингът е иновативен и ефикасен начин за възвръщане на изгубената еластичност на кожата.
Хайфу лифтингът чудесно се съчетава с всички терапии за поддържане на добрия вид на кожата, като филъри, ботокс, пилинг, лазер и т.н.
 
 Други предимства на хайфу лифтингa :

 • Неинвазивна процедура (Отлични резултати без разрези)

 • Без време за възстановяване (Връщате се към ежедневието си непосредствено след терапията)

 • Безопасна терапия, когато е приложена от обучени специалисти (Минимален риск от усложнения)

 • Нужни са 1 до 3 процедури годишно (Резултати се виждат още след първата терапия и за някои пациенти тя е достатъчна)

 • Дълготраен резултат, след постигане на желания ефект

 

 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ ХАЙФУ ЛИФТИНГЪТ?


Тази процедура е подходяща за всички мъже и жени, които имат признаци на стареене. Иновативният подход на хайфу лифтинга постига добри резултати във всички зони на лицето и тялото, които са изгубили своята еластичност и кожата около тях е отпусната. Типът кожа, наличието на тен и сезонът, също нямат значение за прилагането на терапията.
 
Хайфу лифтингът е чудесна процедура, която се бори успешно със следните проблеми:

 • отпускане на кожата лицето и тялото

 • увисване на ъглите на устата

 • увисване на клепачите

 • отпуснат на контур на лицето

 • двойна брадичка

 • отпускане на кожата около долната челюст

 • зони на тялото с наличение на мазнини и отпусната кожа

 • фини линиии и бръчки

 • подобрява еластичността

 • подмладява шията

 • Кожата е регенерирана и укрепена, като се стимулира дългосрочното производство колаген

 • процедурата е комфортна и неинвазивна

 


БЕЗОПАСНА ЛИ Е ПРОЦЕДУРАТА?


Тъй като хайфу лифтингът е неоперативен метод за стягане на кожата, опасността от странични ефекти при него е значително намалена. Вече няма нужда да прибягвате до скалпел, за да промените контура на лицето или тялото си.

Нормални странични ефекти след хайфу лифтинг са лекият оток, зачервяването и подуването, до няколко дни след процедурата. Тези реакции са причинени от дълбокото проникване в кожата и отшумяват до 1-2 седмици.


 
КОГА ЩЕ СЕ ЗАБЕЛЕЖИ ЕФЕКТ?


Впечатляващите резултати от хайфу лифтинга са видими след един месец, а пълното разгръщане на ефекта се забелязва на третия месец след процедурата. За това време производството на колаген се активира и достига максималния си ефект. 


 
КОЛКО ПРОДЪЛЖИТЕЛНО Е СТЯГАНЕТО?


Най-впечатляващато предимство на хайфу лифтинга е продължителността на постигнатите резултати. В зависимост от възрастта и третираната зона след 3 - 4 процедури кожата е стегната и еластична, а продължителността може да бъде доста дълга (до над 2 години). Удивителните резултати на хайфу лифтинга се дължат на дълбокото и продължително въздействие, което активизира процесите, отговорни за поддържането на дермата и хиподермата. С тази иновативна процедура може да забавите процеса на стареене и значително да намалите вредите, които времето нанася върху вашата кожа.
 


БОЛЕЗНЕНА ЛИ Е ПРОЦЕДУРАТА?


Хайфу лифтингът е единственият начин за неиванзивно стягане на кожата на такава дълбочина. Усещането по време на хайфу лифтинг не е силно болезнено. В зависимост от третираната зона и прага на болка на всеки човек, по време на процедурата може да се появи дискомфорт.

При хайфу лифтинг процедурата няма възстановителен период. Веднага след нея можете да се върнете към обичайните си задължения. Можете дори да нанесете лек грим върху лицето си (няколко часа след процедурата), тъй като при хайфу лифтингът епидермисът остава невредим.
С тази процедура могат да се работят дори зони, почти недостъпни за корекция като околоочния контур и то без рискове от подуване, нараняване на кожата, дълъг възстановителен период и т.н
   

bottom of page